ACTUEEL - KASTERLEE

IMMO POINT KEMPEN

       TO WALK AGAIN VZW


Sinds begin 2022 heeft Immo Point Kempen een structureel partnership afgesloten met To Walk Again vzw. Zij laten mensen met een fysieke beperking via sport en beweging (opnieuw) geloven in, en genieten van, hun eigen kunnen.


“We kozen er enerzijds voor ons te binden aan deze vzw, omdat zij zeer zinvol werk leveren m.b.t. het bijdragen aan het persoonlijk geluk van hun revalidanten en anderzijds omdat wij, ondanks het zakelijke karakter van ons bedrijf, het maatschappelijk doel niet uit het oog willen verliezen. Een goed doel steunen maakt je niet enkel beter als mens, maar ook als ondernemer”, verklaren Sophie & Ronny hun engagement. Daarom bindt Immo Point Kempen zich ook op langere termijn. Concreet wil dit zeggen dat bij elke verkoop een vast bedrag aan de vzw wordt geschonken. Door samen stappen te zetten, komt men verder. Together we move!


Eind augustus 2022 werd in het hartje van de Kempen de IMMO POINT KEMPEN RALLY afgewerkt, waarin verdeeld over twee dagen negentig wagens aan de start verschenen. Het evenement bracht uiteindelijk 10.000 euro op voor de vzw To Walk Again.
Dit was de tweede keer dat deze rally werd gereden. “Het idee werd in eerste instantie gelanceerd omdat we iets wilden doen om onze drie kantoren in Kasterlee, Westerlo en Mol met elkaar te verbinden”, vertellen Sophie & Ronny.


“We zijn beginnen brainstormen en kwamen tot de vaststelling dat heel wat klanten en bedrijfsleiders waarmee we samenwerken gefascineerd zijn door auto’s, dus de organisatie van een autorally lag voor de hand. Onze eerste editie bracht zo’n zeventig wagens op de baan, in 2022 liepen de inschrijvingen nog vlotter en klokten we af op negentig. We hebben zeker het gevoel dat we nog kunnen groeien, misschien zelfs al dit jaar, in het weekend van 19 en 20 augustus.”


“De oorsprong van ons partnership met To Walk Again ligt trouwens bij de organisatie van onze rally. We wilden deze rally koppelen aan een goed doel en kwamen via een relatie bij de vzw To Walk Again terecht”, vullen beiden aan. “Meteen werden de contacten gelegd met ambassadeur Thomas Caers en het was een warm onthaal. We waren na een bezoekje ook gecharmeerd door wat To Walk Again allemaal realiseert mede dankzij de hulp van vrijwilligers en medewerkers. Het is bovendien een organisatie die gekend is bij de mensen door hun uitstekende werk. Intussen zijn we hun officiële partner en bij elke verkoop die we realiseren gaat een bedrag naar de vzw. We waren maar al te blij dat we op deze manier, n.a.v. de rally, een mooie cheque mochten overhandigen. Intussen zijn we dus hun officiële partner. De opbrengst was in 2022 een viervoud van de editie 2021.”


Niet enkel het geschonken bedrag loonde de moeite, ook het programma dat de deelnemers voorgeschoteld kregen was om duimen en vingers af te likken. “We hadden voor de sportwagens op zaterdag en de oldtimers op zondag een volledig dagprogramma uitgestippeld met ontbijt en briefing in golfclub Witbos in Noorderwijk. Via het “bolleke-pijl”-principe werden de deelnemers over een parcours van 180 kilometer geloodst langs mooie Kempische wegen. Er was in de voormiddag een tussenstop in Bistro De Vijvers in Averbode en van daaruit ging het naar feestzaal Den Eyck in Kasterlee voor een driegangenlunch. Vervolgens was er nog een pauze in zomerbar ‘t Zomert aan het kasteel van Tielen op zaterdag en in Priorij Corsendonk op zondag om tenslotte te eindigen met een receptie op de prachtige privé-locatie ‘t Kristallijn in Mol. De deelnemers werden dus verwend en de reacties waren allemaal lovend. Dat geeft ons nog meer energie om al uit te kijken naar de derde editie die doorgaat op zaterdag 19 en zondag 20 augustus”, besluiten ze.